Foglalás
Bezár

Sporttal Istenhez – könyvbemutató

2024. május 22., 18:00 Budapest Ingyenes!
Sporttal Istenhez – könyvbemutató
„A sporttevékenység az ember gazdag fizikai lehetőségein túl rávilágít intellektuális és spirituális képességeire is. Nem pusztán fizikai erőt és izom erőfeszítést jelent, hiszen az embernek lelke is van és meg kell mutatnia teljes arcát…

A sportnak napjainkban rendkívül fontos szerepe van a fiatalok fejlődése szempontjából, hiszen olyan fontos értékeket sajátíthatnak el általa, mint a hűség, kitartás, barátság, együttműködés és szolidaritás.” – írja Szent II. János Pál pápa, aki maga is lelkes sportoló volt.

Az isten hithez vezető számtalan út bemutatása közül nem rég jelent meg a Természettudománnyal Istenhez és a Művészettel Istenhez című könyv. A közelgő párizsi olimpia irányította rá a szerkesztő figyelmét arra, hogy az Istenhez vezető utak közül a sporttevékenység is jelentős. Felkért 19 kortárs sportolót a legkülönbözőbb sportterületekről, hogy röviden ismertessék: milyen módon vitte őket közelebb Istenhez a sport. Személyes hitvallásuk különböző, mint ahogy a sporttevékenységük tárgya, módja is eltérő egymástól, ugyanakkor mind egy irányba mutat: a sport Isten ajándéka, a sportoló lehet Isten egyfajta munkatársa.

A Sporttal Istenhez című könyv elsősorban ­a ­fiatalokhoz szól. Rövid, olvasmányos tanulmányokat tartalmaz, melyeket gazdag illusztráció kísér: 180 színes kép a 168 oldalon.

Szerkesztette:

Legeza László

Közreműködik: Török Máté, a Misztrál együttes gitárosa

A program ingyenesen látogatható.

Regisztráció: klebelsbergprotokoll@gmail.com
Google Naptárhoz adás

Kapcsolódó ajánlataink az esemény időpontjában

Budapesti feltöltődés 2 éjszaka alatt
Több napra való látnivalót, érdekességet rejt Budapest, melyet érdemes felfedezni. A főváros szuper helyszín ahhoz, hogy kikapcsolódjon, kulturálódjon, pihenjen, hiszen Európa legszebb városai között tartják számon. Legyen turista Budapesten Ön is!
17 200 HUF / fő / 1 éj -től
Csobbanj az élményekbe Budapesten Palatinus fürdőjeggyel
Tapasztald meg Budapest páratlan fürdőinek egyikét, a Palatinust, mely ikonikus kirándulási célpontja a fővárosiaknak is!
20 950 HUF / fő / 1 éj -től
Természetközeli, aktív pihenés a budai hegyek között
Hódítsa meg a Budai-hegység csúcsait és élvezze a túrázás pozitív hatásait. A természetet járva kikapcsol az agy, és olyan nyugalom keríti hatalmába, amilyet a dolgos hétköznapok során talán sehol sem talál meg.
24 400 HUF / fő / 1 éj -től
Grófi Elegancia
Romantikus pihenés úri környezetben.
49 800 HUF / fő / 1 éj -től
Családi kikapcsolódás
Pihenjen családjával Budapesten és fedezze fel a Budai - hegység legszebb túraútvonalait és sétáit.
Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!