Foglalás
Bezár

Sporttal Istenhez – könyvbemutató

2024. május 22., 18:00 Budapest Ingyenes!

„A sporttevékenység az ember gazdag fizikai lehetőségein túl rávilágít intellektuális és spirituális képességeire is. Nem pusztán fizikai erőt és izom erőfeszítést jelent, hiszen az embernek lelke is van és meg kell mutatnia teljes arcát…

A sportnak napjainkban rendkívül fontos szerepe van a fiatalok fejlődése szempontjából, hiszen olyan fontos értékeket sajátíthatnak el általa, mint a hűség, kitartás, barátság, együttműködés és szolidaritás.” – írja Szent II. János Pál pápa, aki maga is lelkes sportoló volt.

Az isten hithez vezető számtalan út bemutatása közül nem rég jelent meg a Természettudománnyal Istenhez és a Művészettel Istenhez című könyv. A közelgő párizsi olimpia irányította rá a szerkesztő figyelmét arra, hogy az Istenhez vezető utak közül a sporttevékenység is jelentős. Felkért 19 kortárs sportolót a legkülönbözőbb sportterületekről, hogy röviden ismertessék: milyen módon vitte őket közelebb Istenhez a sport. Személyes hitvallásuk különböző, mint ahogy a sporttevékenységük tárgya, módja is eltérő egymástól, ugyanakkor mind egy irányba mutat: a sport Isten ajándéka, a sportoló lehet Isten egyfajta munkatársa.

A Sporttal Istenhez című könyv elsősorban ­a ­fiatalokhoz szól. Rövid, olvasmányos tanulmányokat tartalmaz, melyeket gazdag illusztráció kísér: 180 színes kép a 168 oldalon.

Szerkesztette:

Legeza László

Közreműködik: Török Máté, a Misztrál együttes gitárosa

A program ingyenesen látogatható.

Regisztráció: klebelsbergprotokoll@gmail.com

További információ az enapon.hu-n: Sporttal Istenhez – könyvbemutató

Hírlevél feliratkozás
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy azonnal, az elsők között értesüljön kedvezményes ajánlatainkról!